werkwijze

Bij onze eerste afspraak hoor ik graag van je waar je tegen aanloopt. Tijdens de vervolgsessies begeleid ik je met verschillende technieken en methoden, zoals gesprekstechnieken, psycho-educatie, hypnotherapie, EMDR en lichaamsgerichte- en systemische methoden.

 

Kenmerken van mijn begeleidingswijze zijn diepgang èn praktische (op maat gemaakte) oefeningen. Het aantal sessies hangt af van de klacht of de hulpvraag. Tussen de afspraken door werk je vaak met praktische oefeningen die je geleerd hebt tijdens de sessie.

Lees meer

locatie

De praktijklocatie is in het midden van Nederland. Het adres is Rijsenburgselaan 11 te Driebergen-Rijsenburg.

 

We spreken af bij de wachtruimte van het Medisch Centrum Driebergen, locatie VILLA XAVERIUS. In de villa is een lift aanwezig en er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.

methoden

De volgende methoden kunnen aan de orde komen:

Visualisatie, imaginatie en werken met symbolen/metaforen.

Hartcoherentie, mindfulness, polyvagaal theorie, adem- en ontspanningsoefeningen.

Medische hypnose, pijnveranderingstechnieken, TMS & Mind-Body Syndrom begeleiding, ideomotorische vingersignalen.

Verschillende vormen van traumaverwerking, interne dialogen, innerlijk kindwerk (middels tijdlijnmethode, driepuntsdissociatie, delenwerk of regressie).

EMDR.

Systemisch werken/ individuele familieopstellingen, partner -en familiegesprekken.

Cognitieve gedragstraining en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Bij bovenstaande methoden zit de kracht in het ervaren, in het doen, in het lichaamsgerichte. Per sessie kijken we wat het meest passend is bij jouw hulpvraag, wat het beste past bij het doel waar jij naar toe wilt werken.

 

De persoonlijke begeleiding richt zich op de wisselwerking van lichaam en geest, op bewust en onbewust niveau, zodat je jouw gewenste verandering kan bereiken. Bij lichamelijke, onvoldoende verklaarde, klachten kan hypnotherapie de beste keuze zijn. Voor het prikkelbaar darmsyndroom (PDS) is de hypnotherapeutische werking evidence based. De werking ervan is wetenschappelijk aangetoond.

 

Veel klachten en problemen vinden hun oorzaak in de diepere lagen van jezelf. Hypnotherapie is een kortdurende begeleidingswijze waarbij contact gemaakt wordt met de diepere, onbewuste, lagen van jezelf. Het is te vergelijken met wat je ervaart tijdens het dromen, of zoals je je voelt als je helemaal opgaat in de muziek. Als een flow-gevoel. Ik kan je dus begeleiden naar een ontspannen staat van zijn, zodat je in contact met je onbewuste de oplossingen van een probleem zelf kan ervaren of dat je tot inzichten kan komen die je verder op weg helpen. Je houdt altijd de regie en de controle over jezelf en jouw (re)acties. Ik ben er ter ondersteuning en ter begeleiding van jouw proces.

Neem contact op

Thema’s die vaak naar voren komen in de praktijk

Verlies van controle.

Oververmoeidheid.

’Oud zeer’.

Overprikkeld zijn.

Stress.

Angst.

Pijn.

Review

“Mirjam is heel betrokken en stelt de juiste vragen waardoor ik meer te weten kom over mezelf.“

Review

“Dat elke sessie echt positieve gevolgen had en dat die ook bleven aanhouden en zelf makkelijk toe te passen waren.”

Review

“Ik ervaar Mirjam als een integere therapeut, bij wie je met je levensvragen en eigen historie in goede handen bent.”

Review

“Wat ik als meest positief heb ervaren in deze sessie is het inzicht en het kunnen uiten van (onverwachte) emoties en het gevoel dat je goed door had en doorvroeg waar het pijnpunt zat.“

Review

“Ik werd persoonlijk behandeld. Er hangt een prettige sfeer en ik voelde mij erg gehoord. Er werd goed naar mijn behoefte geluisterd. Ik vond de manier van omgang fijn en voelde mij op mijn gemak."

Review

“Mirjam laat je dingen over jezelf ontdekken die je eerst nog niet wist.”